Svenska flaggan
Skriven av Anette Rosvall

Fira med grillade S’mores på 4th of july.

Fira 4th of july med grillade S'mores (förkortning av some more) Kex, chokladbitar och stora marsmallows som grillas tills de nästan rinner av pinnen. Men du! Akta tungan för man bränner sig jättelätt.

Bild från DinVinGuide

S’mores med grillad marsmallows, choklad och grahamskex är ett ypperligt sätt att använda eftervärmen på grillen till dessert. Det har amerikanarna förstått länge. Första gången receptet dyker upp i tryckt form är redan 1927 i en bok för flickscouter. För det var de tålmodiga flickorna som kom på att man kunde lägga den heta grillade marsmallowen på en bit choklad och trycka till härligheten mellan två grahamskex.

Pojkscouterna hade förmodligen för länge sedan tappat tålamodet och ätit upp både kex, choklad och säkert marsmallowsen också. Nu för tiden är S’mores, som det heter väldigt populärt, och när det är grill säsong ligger marsmallows, grahamskex och Herseys chokladkakor alltid på samma hylla i affären.

S’mores

Till en sugen person med gott tålamod behöves

1 stor marsmallow

1 st grillpinne

2 st grahamskex av valfritt märke

1 bit choklad av valfritt märke

Grilla marsmallowsen på lagom avstånd från grillen så att den blir mjuk på insidan och frasig men ej bränd på utsidan. Lägg upp dina kex och placera chokladen på ett av kexen. När marsmallowsen är färdig lägger du den på chokladbiten och trycker till med kexen.

Ät försiktigt!

Anette Rosvall

Anette Rosvall

Jag har givit ut ett tiotal kokböcker och ambitionen med dem är att recept och kokböcker skall inspirera människor till att vilja laga mat, äta och genom det hitta en glädje i både fest- och vardag.

Läs mer om Anette

Läs mer