Rabarberdricka med bubbel!

Med rabarberdricka i kylen är man rik. Invigningen av sommarens första utesittning i solen blev med en Rabarberbellini.
Rabarberdricka med bubbel!

Bellini är en underbar drink. Att “svenskifiera” den en smula och använda rabarberdricka istället för vit persikojos var ett genidrag om du frågar mig. Färgen blev vackert rosa och den smakade svensk sommar.

Så gå nu ut i trädgården och plocka rabarber så kan du skåla i en rabarberbellini till midsommar.

Rabarberdricka

1 kg rabarber i bitar

4 stycken eko citroner i skivor

1,5 liter kokande vatten

4-6 dl socker per liter avrunnen saft

Börja med att rensa och skära rabarbern i bitar. Tänk på att det är i skalet som den mesta färgen sitter, så vill du har rosa dricka låt skalen sitta kvar.

Skiva även citronerna i skivor och lägg alltihopa i en stor saftkastrull. Häll på det kokande vattnet. Plasta eller lägg på ett tättslutande lock och ställ kastrullen svalt i 4 dygn.

Sila och mät, häll i rätt mängd socker (se ovan) och koka upp och rör tills sockret är smält. Häll upp saften på rena flaskor.

Trevlig sommar!

 

 

Bild från DinVinGuide

Nu kan du göra din Rabarber Bellini. Häll en skvatt outspädd rabarberdricka i botten på ett champagneglas. Fyll på med ett friskt mousserande, till exempel Lindauer Brut Cuvée från Nya Zeeland nr 77054 för 99 kronor.