Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Fredagstipset 2 hos DinVinguide.se
Skriven av Anders Levander

Fredagstipset 2 hos DinVinguide.se

Vad dricker man mitt i mars efter alla sportlov. Plånboken är sannolikt inte välfylld och det är före löning. Vi väljer därför prisvärd kvalité till fredag. Läs om Fredagstipset 2 hos DinVinguide.se

Fredagstipset 2 hos DinVinguide.se

Saint Clair Pioneer Block 3 Sauvignon Blanc

Nr 3577
Pris 129:-

Jag blev positivt överraskad av en nygammal bekantskap. Sauvignon blanc från Nya Zeeland. Ja det har inte varit trendigt för oss frankofiler, ja jag vet det. Men vinet är gott och passar bra  till olika tillfällen med sin friskhet, aromatiska doft och smakprofil. Du som gillar pigg syra med inslag av krusbär, svarta vinbär och citrus känner sig hemma. Avslutet är balanserat med en lite fin mineralisk känsla. Ett tips till dig som bara dricker Sancerre eller Pouilly Fumé till skaldjuren. Passar även utmärkt som fördrink.

Fredagstipset 2 hos DinVinguide.se

Crozes Hermitage Cave de Tain

Nr 2815
Pris 129:-

De franska ränderna har inte försvunnit helt trots mitt vita tips ovan. Här har vi en klassiker från Rhônedalen som alltid levererar stor njutning för sitt pris. Detta är ett av Bolagets mer prisvärda viner i sin priskategori. Cave de Tain är ett av världens bästa kooperativ som har höga kvalitetskrav på sina odlare/medlemmar. Druvan syrah skapar här ett vin som passar perfekt till senvinterns middagar. Vinet kan med fördel även lagras för de buteljer som inte går åt direkt. Doft och smak av mörka bär och kryddighet med lite topping av kakao och cederträ från faten.

Fredagstipset 2 hos DinVinguide.se

Langlois Crémant de Loire Brut

Nr 7404
Pris 145:-

Langlois är en riktig klassiker på monopolbutiken. För några veckor sedan hittade jag en flaska i min vinkällare som hade några år på nacken. Man kan kalla detta stor leverans, vinet var föredömligt med både friskhet och utvecklad komplexitet. Både hustrun och jag föll pladask. Glöm billiga och sötsliskiga proseccoviner, välj hellre Langlois Crémant även om du behöver lägga till några tior. Ett vin som passar såväl till aperitif som till förrätten. Frisk citrus med fyllig komplexitet. Ett vin man inte tröttnar på efter några sippar.

Anders Levander

Anders Levander

Anders är redaktör för Wine Publishing och ansvarig för det skrivna. Fokusområden är Italien, Frankrike och Tyskland.Två böcker har hittills producerats, vilka handlar om Chablis- och Languedocs viner

Läs mer om Anders

Läs mer