Svenska flaggan
BestChampagne Logo
|
Dryckeslistan Logo
Nyheter på WineFinder 4 juni  - DinVinguide
Skriven av Sofia Ander

Nyheter på WineFinder 4 juni 

Fördelen med nätbutiker är framför allt enkelheten och leveransen. Tack vare Winefinder kan du i lugn och ro sitta i tv-soffan eller hängmattan för den delen - beställa vin - och få det budat nästan hela vägen hem till middagsbordet.

DinVinguide har provat viner från Winefinders nyhetslansering den 4 juni och plockat ut russinen ur kakan. Det bör tilläggas att kakan är stor och god. Det är inte bara det statliga monopolet som lanserar nya viner i sitt sortiment.

Samtliga viner hittar du här: https://www.winefinder.se/lanseringar

MOUSSERANDE VINER 

NV Promosso Spumante Extra Dry Montelvini Veneto, Italien 89 kr

Pigg, ren och fräsch prosecco utan vintypens sedvanliga smak av nedsmält päronsplitt. Mandarin, citrus och fräscha syror i glaset. 

NV Promosso Spumante Rosé Montelvini Veneto, Italien 89 kr

Charmigt, somrigt och knökat med pigga bär – tänk hallon, granatäpplen och körsbär. Klunka på och fira att solen skiner!

NV Prosecco Biologico Extra Dry (EKO) Montelvini Veneto, Italien 119 kr

Pigg och ren Prosecco, med bra driv i frukten. En fräsch mix på aprikos, persika och citrus. 

NV Vega Medien Organic Cava (EKO) Segura Vidas Katalunien, Spanien 109 kr

Klassisk Cava med spröda och lätt brödiga toner av valnötter, grapefrukt, citron och lime. Chardonnay i sällskap av Macabeo har legat hela 29 månader på sin jästfällning. 

NV Esprit Octavie Brut J.M Goulard Champagne 339 kr

Brödiga, blommig och krämig champagne som bjuder oss på rostade nötter, sesamfrön och mogen citrus. Personligt bubbel gjort på 40 % chardonnay, 30 % pinot noir och 30 % pinot meunier. Basårgången är 2010 med 30% basvin från 2009.

NV La Charme Pinot Meunier Brut J.M Goulard Champagne 409 kr

Krämiga och fluffiga drömmar, fyllda med hasselnötter, grillad citron, grapefrukt, lime och vinteräpplen. 100 % pinot meunier som spenderat en tid på ekfat för extra charm och krydda. 

2013 L’Eclatante Rosé Saignée Brut J.M Goulard Champagne 449 kr

Viniösa grejer, gjort enligt saignée-metoden. Vi hittar tranbär, lingon, örtkvistar, anis, lakrits och uppfriskande sälta. Servera i stora kupor till en råbiff. Power med elegans.

2013 Club Tresor Special Club Brut J.M Goulard Champagne 509 kr

Yppig och nötig Special Club, fylld med nougat, sesamfrön och fluffig charm. Redan tillgänglig och väldigt god. 

 

VITA VINER 

2017 Muros Antigos Escolha Anselmo Mendes Portugal 133 kr

Anselmo = alvarinho-geni. En ljuvlig vårskål med intensitet, mineraler, läskande syra, rök, örter och citruskal.

2016 Macon Lugny St-Pierre Monopole Bouchard Père & Fils Bourgogne 154 kr

Krämigt, tillgängligt och redan väldigt gott. Servera i stor kupa och njut. Vi bjuds på rostade fat och nötter, gula stenfrukter och en frisk eftersmak.

2016 Cartology Bush Vines Alheit Vineyards (EKO) Sydafrika 259 kr

Vitt från Sydafrika när det är som bäst – fyllt med nötter, rök, stendamm, aningen rostade fat, massor av energi och vibrerande syror. Urgott!

2016 Rabentum Niersteiner Schloss Schwabsburger Riesling Rheinhessen, Tyskland 289 kr

Intensiv citrusbomb, knökad med stenig sälta, aprikos, vit persika, krispiga syror och läskande energi som räcker hela sommaren.

2017 Reserve Chardonnay de Morgenzon Stellenbosch, Sydafrika 361 kr

Gillar du stor, fet chardonnay? Här är ditt vin. Tropikerna kallar – i bagaget hittar vi även fat, nötter, nougat och krämiga syror. Välgjort och kul i sin otrendiga stil, som inte är så lätt att hitta numera.

2016 Belondrade y Lurton Blanco Belondrade y Lurton Rueda, Spanien 374 kr

Rejäl prislapp, fast vinet är coolt och värt varje krona. Dofta och smaka. Du borde hitta rostade jordnötter, mineralsälta, gula plommon, nötkräm och ett snyggt klipp i syran.

 

RÖDA VINER 

2016 La Voliera Primitivo Sud Vini Apulien Italien 99 kr

Bra bett och mustiga bär som hallon och körsbär i denna helt torra och seriösa primitivo. Servera aningen svalt till grillat. Det finns hopp för Apulien och dess viner.

2016 La Voliera Negroamaro Sud Vini Apulien, Italien 99 kr

Rustik, läcker stil där vi hittar rosor, nypon, söta bär, plommon och viol i glaset. Tanninerna finns där, men de är söta och tillgängliga. Kul!

2015 Uvas de la Ira Dani Jimenez Landhi (BIO) Mentrída, Spanien 304 kr

100 % garnacha á la höga höjder i Spanien – vad blir det? Det blir stenigt, grusigt, mineralmättat och fullt med plommon, mogna jordgubbar, sandiga tanniner och sälta. Sjukt gott.

2012 Rioja Especial Sélecction Reserva Bodegas Muga Rioja, Spanien 353 kr

Klassiska grejer från Rioja, med alla bitar på plats. Fat, valnötter, nougat, plommon, körsbär och friska syror. Utmärkt till grillat lamm.

2012 Old Garden Mourvèdre Hewitson Barossa, Australien 385 kr

Utvecklat och kul, med sina mustiga drag av oliver, sälta, lagerblad, anis och ceder. Mulligt och mumsigt till grillkvällen.

2014 El Cadastro Olivier Rivière (BIO) Arlanza, Spanien 385 kr

Gamla stockar av tempranillo, bobal, garnacha tintorera, garnacha och en säker vinmakarhand. Det blir helt enkelt jäkligt bra. I glaset: strama tanniner, friska syror, sval röd frukt och stor fräschör.

Sofia Ander

Sofia Ander

Sofia Ander är värmländskan som under språkstudier i Barcelona, även upptäckte livets goda - vin. Vinintresset följde med hem och resulterade i flytt till Stockholm och sommelierstudier på Vinkällan

Läs mer om Sofia

Läs mer