- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Pepparkakor med lemon curd, grönkål och dadelbollar
Pepparkakor med lemon curd, grönkål och dadelbollar

Lövtunna pepparkakor med saffransfärskost toppat med lemoncurd 6-10 pers
100 g färskost
1 pkt saffran (0.5 g)
30 g lemoncurd
Blanda färskost med saffran. Spritsa eller lägg på pepparkakan. Klicka lite lemoncurd på toppen.
Dadelbollar Raw
10 färska dadlar, urkärnade
2 msk kakao
1 msk kokosolja
1 krm kanel
1 nypa salt
Mixa samtliga ingredienser till en slät smet i en mixer eller matberedare. Rulla bollarna i kakao och låt stå i kylen en timme.
Krispiga grönkålschips med parmesan
150 g färsk grönkål, stjälken borttagen och grovt riven
20 g parmesan
2 msk rapsolja
Kryddblandning (mixa eller använd mortel)
1 krm havssalt
1 krm chilipulver
1 krm krossad torkad rosmarin
Sätt ugnen på 200 grader. Ta bort stjälken på grönkålen och riv grovt. Blanda grönkål med rapsolja så det täcker alla blad. Lägg ut grönkålen på ett bakplåtspapper så de ligger en och en. Baka i ca 5 min. Tillsätt riven parmesan medan grönkålen är varm. Strö kryddblandningen över.
KONTAKT

