- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Kräftskivans bästa snaps, akvavit och kräftor
Kräftskivans bästa snaps, akvavit och kräftor

Laura Hujanen har skapat makalöst välsmakande drinkar med nordiska smaker. Passar perfekt till kräftskivan eller när du känner för en fantastisk cocktail eller snaps.
Cocktails som tar kräftskivan till en ny nivå
Att kräftätandet har sin höjdpunkt i augusti hänger ihop med att krondillen då står som vackrast och är som mest aromatisk.
Kockens tips från Pär Stenberg – koka kräftor
En av mina favoriter bland akvaviterna är Stockholms Akvavit som är destillerad med de klassiska kryddorna kummin och fänkål men har också en tydlig smak av färsk dill. Även kryddor typiska för destilleriet på Södermalm i Stockholm finns med. Alkoholhalten har sänkts till 38 % för att lyfta fram smakerna. Underbar att avnjuta som snaps, digestif eller med tonic.
Stockholms Akvavit 296:- (500 ml)
Kålrabbicannelloni med kräftor och dill
Foto: Laura Hujanen, Karoline Nordefors, Katja Nyqvist