Inlagt skal av vattenmelon

Att lägga in skalet från vattenmelonen är något från förr i tiden, blir kanske lite renässans nu med detta recept. Enkelt att göra och smakar ju helt underbart som ett litet snack, till söndagssteken eller kvällsölen!
Inlagt skal av vattenmelon
Bild från DinVinGuide

Inlagd eller picklad vattenmelon är väl kanske inte det första som man tänker på när inläggningar kommer på tal. I södra USA så är det en gammal god klassiker att göra, man äter mycket vattenmelon här och gott är det också!

Bild från DinVinGuide

 

Inlagd vattenmelon

1 vattenmelon, skalet

salt

vatten

Inläggning:

1 1/2 dl äppelcidervinäger

1 1/2 dl socker

1 dl vatten

2 msk senapsfrö

 

Skär bort det gröna och rester av det röda melonköttet, det enda som skall vara kvar är det vita. Skär skalet i ca 1 cm tjocka skivor. Koka vatten och gör det lika salt som havet. Koka melonskalen i ca 2 minuter eller tills de fortfarande är lite krispiga. Blanda socker, vinäger, vatten och senapsfrön. Låt vinägerlagen koka i 1-2 minuter. Flytta melonskalen från saltlagen till vinägerlagen och låt stå tills det har kallnat. Lägg på burk, förvara kallt så håller det ca två veckor.

Servera till söndagssteken, ostbrickan eller bara som den är som ett litet snack.

 

 

Bild från DinVinGuide

Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Jan Löövs tidigare tips

Alla tidigare Kockens Tips