- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Inlagt skal av vattenmelon
Inlagt skal av vattenmelon


Inlagd eller picklad vattenmelon är väl kanske inte det första som man tänker på när inläggningar kommer på tal. I södra USA så är det en gammal god klassiker att göra, man äter mycket vattenmelon här och gott är det också!

Inlagd vattenmelon
1 vattenmelon, skalet
salt
vatten
Inläggning:
1 1/2 dl äppelcidervinäger
1 1/2 dl socker
1 dl vatten
2 msk senapsfrö
Skär bort det gröna och rester av det röda melonköttet, det enda som skall vara kvar är det vita. Skär skalet i ca 1 cm tjocka skivor. Koka vatten och gör det lika salt som havet. Koka melonskalen i ca 2 minuter eller tills de fortfarande är lite krispiga. Blanda socker, vinäger, vatten och senapsfrön. Låt vinägerlagen koka i 1-2 minuter. Flytta melonskalen från saltlagen till vinägerlagen och låt stå tills det har kallnat. Lägg på burk, förvara kallt så håller det ca två veckor.
Servera till söndagssteken, ostbrickan eller bara som den är som ett litet snack.
