Hemgjord pastrami med sumac och korianderfrö

Jan Lööv bjuder på ett härligt recept där du kan njuta av hemgjord pastrami. Visserligen tar det lite tid men väl värt väntan. Bjud pastramin på en charkbricka, i en smörgås eller använd som en salt smakrik ingrediens i gratänger, pasta eller som den är till mos och sås.
Hemgjord pastrami med sumac och korianderfrö

 
Bild från DinVinGuide

Hemgjord pastrami med sumac och korianderfrö

Lake

1 bringa á 4-5 kg

4 liter vatten

200 g salt

100 g socker

5 vitlöksklyftor

2 jalapeno, delade på längden

10 chili guajillo

Kryddblandning

1 dl grovmalen svartpeppar

1 dl grovmalet korianderfrö

1 dl sumac

Blanda ihop allt till laken och se till att bringan är täckt med vätskan. Låt bringan ligga i saltlaken minst 48 h. Låt sedan bringan torka i kylen ett dygn. Gnid in köttet med kryddblandningen ordentligt. Rök den helst, men det går bra i ugn också, ca 110 grader i tolv timmar eller tills innertemperaturen är 93-95 grader.

Bild från DinVinGuide

Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA

Twitter: @jtloov

Instagram: @jloov

Jan Löövs tidigare tips

Alla tidigare Kockens Tips