- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Hemgjord pastrami med sumac och korianderfrö
Hemgjord pastrami med sumac och korianderfrö
Jan Lööv bjuder på ett härligt recept där du kan njuta av hemgjord pastrami. Visserligen tar det lite tid men väl värt väntan. Bjud pastramin på en charkbricka, i en smörgås eller använd som en salt smakrik ingrediens i gratänger, pasta eller som den är till mos och sås.
Hemgjord pastrami med sumac och korianderfrö
Lake
1 bringa á 4-5 kg
4 liter vatten
200 g salt
100 g socker
5 vitlöksklyftor
2 jalapeno, delade på längden
10 chili guajillo
Kryddblandning
1 dl grovmalen svartpeppar
1 dl grovmalet korianderfrö
1 dl sumac
Blanda ihop allt till laken och se till att bringan är täckt med vätskan. Låt bringan ligga i saltlaken minst 48 h. Låt sedan bringan torka i kylen ett dygn. Gnid in köttet med kryddblandningen ordentligt. Rök den helst, men det går bra i ugn också, ca 110 grader i tolv timmar eller tills innertemperaturen är 93-95 grader.
Jan Lööv, Chef de cuisine Omni Hotel Dallas USA
Twitter: @jtloov
Instagram: @jloov