- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto
Grillade lammkotletter och sommargrönsaker med ruccolapesto


Grillade lammkotletter och ugnsstekta sommargrönsaker med ruccolapesto 4 pers
8 lammkotletter
4 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor, finhackade
1 dl olivolja
salt och peppar
Ugnsstekta grönsaker
1 knippe färska morötter
1 knippe grön sparris
1 knippe färsk gul lök + det gröna
1 msk rapsolja
salt
Ruccolapesto
1 påse ruccola, 75 g
1 dl sötmandel
100 g parmesanost, riven
1,5 dl olivolja
1/2 citron, saften
salt
Lammkotletterna: Bryt rosmarinkvistarna i mindre bitar. Lägg rosmarin, vitlök och kotletterna i en stor plastpåse tillsammans med rapsoljan. Marinera lammkotletterna 2-3 timmar i kylen. Torka bort överflödig olja från kotletterna så den inte droppar ner på grillkolen. Salta och peppra lammkotletterna. Grilla kotletterna 2 minuter på varje sida.
Ruccolapesto: Rosta mandlarna i en torr het stekapanna tills de fått lite färg. Mixa ruccola och mandlar i en matberedare ca 20 sekunder. Tillsätt olivoljan, citronsaften och parmesanosten. Mixa ihop peston och smaka eventuellt av med mer salt.
Ugnsstekta grönsaker: Dela morötterna och löken i hälften. Blanda sparrisen, morötterna och löken med rapsoljan, salt och peppar. Stek i ugnen på 220 grader i ca 20 min. Vänd sedan grönsakerna i hälften av peston och servera resten av peston i en skål bredvid.
Anna Pettersson kock
Mail: petterssonanna@live.se