- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Friterade räkor med korianderdipp
Friterade räkor med korianderdipp

Tempuraräkor med korianderdipp
Korianderdipp
1 kruka koriander
1/2 röd chili
1 dl japansk soja
1/2 dl risvinäger
1/2 dl mirin
Tempura
ca 300 g räkor
1 ägg
1 dl majsstärkelse
1 dl vetemjöl + extra att vända räkorna i
1 1/2 dl iskallt vatten
olja till fritering
Korianderdipp: Hacka koriandern och chilin fint. Rör samman med resten av ingredienserna.
Tempura: Skala räkorna och torka av dem. Skilj äggulan från äggvitan. Blanda majsstärkelsen och vetemjölet i en bunke, tillsätt äggulan och vattnet och vispa försiktigt tills klumparna löst sig. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd försiktigt ner i smeten. Vänd räkorna i vetemjölet och skaka bort överflödigt mjöl genom ett durkslag. Hetta upp oljan till 180°c i en fritös eller i en tjockbottnad kastrull. Doppa räkorna i frityrsmeten och fritera i oljan tills de fått färg ca 2 min Låt rinna av på hushållspapper. Ha ett lock tillhands när du friterar. Servera räkorna med korianderdippen.