Copenhagen Cooking and Food Festival

Copenhagen By The Glass lanseras i samarbete med Copenhagen Cooking and Food Festival 19-28 augusti. Det är första gången i Norden där en matfestival inkluderar cocktails. Geoffrey Canilao har skapat ett program under dagarna som reflekterar den moderna cocktailkulturen.
Copenhagen Cooking and Food Festival

Copenhagen By The Glass

Geoffrey Canilao är cocktailkonnässör och mannen bakom cocktailbaren Balderdash. Han har organiserat CPH by the Glass som är något utöver det vanliga.

Idén med festivalen är att kunna erbjuda besökarna en gemensam och folklig fest inom The Copenhagen Cooking and Food Festival. Här kommer besökarna erbjudas provsmakning av sprit och drycker. På scenen presenteras seminarier för att reflektera och visa upp Köpenhamns dryckeslandskap, temperament och mångfald.

Det här är inte en vanlig dryckesfestival. Visst kommer mixologi och sprit stå i centrum men den kommer också reflektera utvecklingen och inspirationen inom barindustrin. Här kommer man visa upp alla utföranden och filosofier av drycker i glas som kombucha, te, alkoholfria cocktails likväl som med alkohol. Allt från lokala destillerier till stora globala märken kommer presenteras.

Nu det första året kommer höjdpunkterna på scen vara danska cocktailbarers mångfald, filosofi och visuella identitet. Varje bar kommer att visa upp sin inriktning och yrkesmannaskap där du som besökare får en klar bild över hur ett besök på baren skulle kunna upplevas. Det blir också många olika seminarier.

Deltagande barer

Balderdash

Atze Peng

Holmens Kanal

Gilt

Duck & Cover

Ruby

Lidkoeb

K Bar

Blume

Curfew

Stork Club

Allmänna seminarier

Alex Kratena and Monica Berg – “Peque-Peque”

What Amazonian jungle has in common with modern bartending.

Kombucha – “The art of making Kombucha”

Nick Strangeway  Foraging

Coffee Collective – “The Art of the Perfect Coffee”

Henrik Hammer and Peter Altenburg – “Cocktail Pairing w Scandinavian Cuisine – From Science into reality “

Sune Uerth – “Modern Snaps at home – The Classic Scandinavian Hobby Project“

Robert Nagy and Phong Phan of Heavy Design – Three Insights On How Great Brands Use Design

Anne Brock and Hannah Lanfear – “Common knowledge: a bartender and a distiller walk into a bar…”

Lessons learned by the two ladies of Bermondsey Distillery

Bo Bratlann – “Sober by Volume: Non-alcoholic menu pairing”

Dr. Thomas Alrik Sørenson and Flavor Institute of Denmark – “Sensation and Perception – Experiencing the World through our Brain”

Cocktail Week under Cooking Week 19 – 28 augusti

Efter CPH By The Glass kommer utvalda cocktailbarer att delta under den resterande festivalen. Här har man nu chansen att besöka barerna och uppleva olika event. Under en vecka samlas över 100.000 människor på Copenhagen Cooking and Food Festival och den är därmed Nordens största matfestival.

Biljetter

1 dag – 75 DKK

3 dagar – 150 DKK

Plats

Halmtorvet 11, 1700 Köpenhamn, Danmark

På gång i Köpenhamn

Utöver festivalerna händer mycket annat:

  • Copenhagen Food Forum
  • Copenhagen Beer & Whisky Festival 25-27 aug.
  • Arla Food Fest/Kongens Have 27-28 aug

 

Copenhagen Cooking and Food Festival | DinVinguide.se