- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Cocktail – Jägermeister Daiquiri
Cocktail – Jägermeister Daiquiri
Från en vanlig grogg till en smakrik cocktail med Jägermeister!
Vi har alla druckit det någon gång – som livets första grogg med starköl eller Redbull. Vi har druckit det på finlandsbåten, i fjällen, i bowlinghallen eller som sista beställning kvart i tre på krogen. Låter det bekant? Klart jag tänker på Jägermeister, den tyska örtlikören!
Förra helgen hade jag en riktig Jägermeister-feeling i Sälen med Johan Falk, Emilio Redman m fl. Det var Jägermeister-fest med afterski, jacuzzi och bastu. Livet!
Helgen fick mig att tänka till. Den berömda örtlikören shottas eller blandas ut med groggvirke, men hur många har druckit en cocktail med Jägermeister? Så fort jag anlände tillbaka i Stockholm så dammade jag av den mörkgröna flaskan med renen på och började experimentera.
Först började jag med smakprofilen. De främsta smaktoner som kommer fram är: kardemumma, apelsin, stjärnanis och kanel. Två spritsorter som kändes aktuell för smakprofilen var rom och tequila.
"Vi har druckit det på finlandsbåten, i fjällen, i bowlinghallen eller som sista beställning kvart i tre på krogen."
Jägermeister Daiquiri
Metod: Torrskaka
Glas: Cocktail
50 ml Don papa (rom från Filippinerna) eller annan mörk rom
30 ml *bränd lime
8 ml Jägermeister
12 ml *råsocker- och myntalag
1/2 äggvita
Tillsätt allt i en shaker och torrskaka. Tillsätt is och skaka igen. Dubbelsila i ett kylt cocktailglas.
*Bränd lime: Skär limen i två delar. Använd en köksbrännare och bränn av limen tills den får en bränd yta. Pressa ut juice från dessa efter.
*Råsocker- och myntalag: Koka hälften vatten och råsocker tills sockret har löst upp. Ta bort sockerlagen från värmen och tillsätt färsk mynta. Låt dra i ca 30-45 min.
Sean Eden, Bar Manager Tures Brasserie och Bar, Stockholm
Instagram: @Sean_eden och @turesbrasseriebar
Kontakt: sean.edward.eden[@]gmail.com