- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Bacon jam och getostkräm
Bacon jam och getostkräm

Jag jobbar som så många andra väldigt mycket och det är ju roligt. Men när det verkligen rullar på så behöver jag så mycket hjälp jag kan få. Jag jobbar med riktigt talangfulla kockar och souschefer. En utav mina souschefer heter Michael Spangler och har jobbat på flera olika ställen och en del väldigt kända restauranger i Dallas. Ett utav hans många recept bjuder jag på denna gång. Vi jobbar varje dag sida vid sida och lär mycket från varandra dagligen.
Som jag nämnt i tidigare artiklar så är Omni Hotel det hotell som har högst beläggning i Dallas, närmare bestämt 80% under hela 2015. Alla gäster som bor på hotellet vill ju ha någonstans att äta och ibland kommer de allihop, på en gång, hela dagen! Det är en utmaning i sig och utan bra personal går det inte. Som Chef de Cuisine så måste jag vara på flera ställen på samma gång och då behöver jag starka souschefer som ser till att det hela flyter som det ska.
Michael’s recept är en riktig vinnare som verkligen speglar hur Texas Spice restaurangen vi jobbar i ska representeras. Smakfull, enkel, god och unik.
Receptet är i två delar och kan användas till en god köttbit, som förrätt på crostini eller som ett “spread” på en hamburgare eller en lyxig varmkorv!!

Bacon jam
450 g bacon, fint skuren
200 g gul lök, finhackad
25 g vitlök, krossad
1 tsk chilipulver
1 tsk rökt paprikapulver
1 dl + 2 msk bourbon (helst från Texas)
1/2 dl honung
1/2 dl balsamvinäger
1/2 dl brunt socker
Stek det fint skurna baconet i en kastrull tills den är krispig. Sila bort nästan allt fett och lägg bacon på en pappershandduk. Lägg i all lök och vitlök ca en minut. Lägg i paprika- och chilipulver. Tillsätt övriga ingredienser utom bourbon. Rör om tills allt har smält. Tillsätt 1 dl bourbon, försiktigt eftersom alkoholen tar eld. Efter att elden slocknat koka på låg värme tills det har blivit “sticky”. Lägg i den krispiga baconen och rör om. Ta bort kastrullen från plattan och rör i sista matskedarna bourbon. Låt svalna.
Getostkräm
280 g mjuk rumstempererad getost (vi köper vår lokalt, runt hörnet från hotellet)
220 g mascarpone rumstempererad
svart peppar, malen
Blanda allt i en mixer och smaksätt med salt och nymalen svartpeppar beroende på hur mycket ni tycker om svartpeppar.
Servera krämen rumstempererad med rostat baguette och bacon jam, och lite bourbon om det blev något kvar!
