- Hem /
- skribenter /
- Karoline Nordefors /
Att sätta skapandet i en kontext
Att sätta skapandet i en kontext

Vid varje meny som vi skapar på eller utanför Pharmarium målas en kontext fram, en inriktning, ett tema och en liten bakgrund. Inom ramarna för den berättelsen tar smaker form i olika cocktails och drinkar. Alla berättar de sin egen lilla historia och smakerna förhåller sig däremellan.
Redan från början bestämde vi oss för att bryta tabun inom baren och det konventionella drinkskapandet, att bryta repetitionen av det klassiska snittet. Missförstå oss rätt, vi älskar Martinis av alla dess slag och vi dricker oss gärna tunga i benen på Manhattans vilken dag som helst.
Det som alltid har varit drivkraften vid varje skapandeprocess är att överraska oss själva med nya smaker inom nya kontexter. Det blir en liten smakdykning inom en viss kategori. Ibland kan spannet vara väldigt brett och ibland smalare. Tolkningar av konst, känslor, intryck, livsstil, dofter och dylikt tar form i dryck och i sin speciella presentation.
Vi skulle kunna servera varje drink i ett konventionellt glas utan inslag av expermintella detaljer alls men samtidigt då också utelämna själva frågesällningen. Svaret på frågan blir historien. Och om frågan inte ställs så väcker den ändå en slags nyfikenhet. Och om det inte förstås sig på, så väcker det andra typer av frågor. -Kan man inte få en vanlig drink här eller? Det bästa är ju att man kan det. Men på vägen dit har vi ändå väckt någons känslor kring hur någonting ska vara.
Coolast just nu
Amortentia (Gin, Sherry, Kombucha, Smultron, Malört) från Vol. 9 – Hokus Pokus på Pharmarium