- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Grymt på Gubbhyllan
Grymt på Gubbhyllan
Grymt på Gubbhyllan
Igår var det dags igen, Allsångsmys och sedvanligt besök på Gubbhyllan. Man blir lycklig av blotta tanken på denna urmysiga lilla restaurang. Maten är klassisk, vällagad och presenterad på föredömligt sätt. Mannen bakom Gubbhyllan, K-C Wallberg, är minst lika fantastisk som stället och kombinationen av de två är perfekt.
Vi fick en hedersam placering på den lilla verandan, där vi intog middagen till tonerna av kvällens underhållning (gitarr och pianospel).
Förrätten var sill och potatis med persilja och gräslök. Vackert upplagt och med brynt smör som hälls på tallriken så det riktigt fräser i örterna. Jag fullkomligt älskar brynt smör. Skulle förmodligen kunna äta det som soppa om det inte var så ohyggligt opassande! Till detta drack vi en Oppigårds Golden Ale och en sval liten Läckö. Till varmrätt valde jag den egengjorda viltkorven (K-C är dessutom medlem av Svenska Viltakademien) serverad med kålsallad, blomkålspuré och små morötter. Riktigt mumsigt!
Efter intagen måltid tog vi rulltrappan upp till Allsången, där vi bjöds på förstaklassig underhållning. Vädret var strålande och jag var lycklig!

