Samling av vinflaskkorkar med olika märken och tryck, perfekt för vinälskare i Sverige.
bild på Maja Berthas

SkribentMaja Berthas

Maja Berthas tog sin sommelierexamen på Restaurangakademien 2001 och har sedan dess varit verksam på många olika sätt inom vin- och chokladbranschen. Hon besöker regelbundet olika delar av världen för att förkovra sig vilket har tagit henne till platser som bland annat Ecuador, Colombia, Trinidad, Venezuela, Madagaskar, Spanien, Italien, Frankrike, Tyskland, Österrike och Sydafrika. Just nu arbetar hon som frilansskribent för bl.a. tidningen Tara och hon är också författare av två böcker, 'Svensk Chokladbok' samt 'Sydafrika - Ett magiskt vinland'. Hon föreläser på för sommelierstudenter på Restaurangakademien och andra vinutbildningar samt är en aktiv föredragshållare på vinklubbar och företag runt om i Skandinavien. Sedan 2004 är hon marknadschef för Wines of South Africa - Scandinavia och hon anlitas även internationellt för olika former av juryuppdrag, både gällande choklad och vin. Här på Dinvinguide.se kommer hennes fokus ligga på choklad, vin och favoritlandet Sydafrika!
Annons för viner
Hem / Skribenter /

Maja Berthas

Majas senaste artiklar

  • Fredriks bubblor - Methode Cap Classic

    Maja Berthas

    22 december 2021

    #drinkchenin

    Fredagen den 15:e juni firas Chenin Blanc-dagen över hela världen under hashtaggen #drinkchenin. Restauranger, producenter, importörer, organisationer och andra vinälskare kommer under ett dygn att hylla denna mångfacetterade och spännande druvsort via tävlingar, provningar och events. Men vad är det då som är så speciellt med just chenin blanc?

    Läs hela artikeln
  • bild på Sött från Sydafrika

    Maja Berthas

    27 februari 2023

    Sött från Sydafrika

    Så här i vintertider så blir jag alltid lite extra sugen på söta och starka drycker. Det är så förlösande härligt att hälla upp ett glas portvin, ta med sig till fårskinnsfällen och parkera sig vid brasan för en stunds syndfull njutning. Eller varför inte krypa upp i soffan med några bitar lagrad cheddar och sippa på en gammal Madeira? Läs om söta viner från Sydafrika.

    Läs hela artikeln
  • Syrah - den nya trenden i Sydafrika - DinVinguide

    Maja Berthas

    9 december 2021

    Syrah – den nya trenden i Sydafrika

    När man pratar om typiska druvor från Sydafrika så kommer chenin blanc och pinotage allt som oftast upp på tapeten. Men det finns ytterligare en vinstil som tagit Sydafrika med storm de senaste åren och då pratar vi om syrahviner. Allt ifrån moderna, nya-världen inspirerade shirazbomber i varmfruktig och alkoholstinn generös stil, till stramare sydfranska varianter som bygger på finess med pepprighet och elegans. I Sydafrika finns verkligen något för alla smaker.

    Läs hela artikeln
  • Fredriks bubblor - Methode Cap Classic

    Maja Berthas

    9 december 2021

    Chardonnay i Sydafrika

    Om man ska rada upp världens kändaste och mest förnäma druvsorter så hamnar givetvis chardonnay långt upp på listan.

    Läs hela artikeln
  • bild på Rom och choklad med Plantation rom

    Maja Berthas

    22 mars 2016

    Rom och choklad med Plantation rom

    Kan man kombinera choklad med rom? Såklart man kan! Här kommer din lilla guide till Plantation Rom och de bästa chokladkombinationerna i Majas chokladskola.

    Läs hela artikeln
  • bild på Jeanette Bruwer – kraften på Springfield Estate

    Maja Berthas

    12 februari 2016

    Jeanette Bruwer – kraften på Springfield Estate

    Robertson är ett av Sydafrikas mest fascinerande distrikt. Det ligger knappa två timmar öster om Kapstaden, inklämt mellan höga berg och vida slätter.

    Läs hela artikeln
  • Hur man provar choklad - Chokladskolan

    Maja Berthas

    26 oktober 2023

    Hur man provar choklad – Chokladskolan

    Chokladprovning påminner till stor del om vinprovning. Man tittar, doftar och smakar och gör en bedömning av kvalitet, stil och ursprung. Givetvis så spelar den personliga preferensen roll, men en kvalitetsbedömning kan göras utan att ta hänsyn till den egna smaken. Hur man provar choklad - Chokladskolan

    Läs hela artikeln
  • smör kakao

    Maja Berthas

    9 december 2021

    Lite kort om kakaohalten – Chokladskolan

    Hur viktig är procenten egentligen? Är chokladen mer "äkta" om den är 70% respektive 40%?

    Läs hela artikeln
1 av 51
Annons för viner

Utforska populära sidor

Annons för viner
Bild på en vinranka med vindruvor

Nyhetsbrev

Registrera dig för vårt
inspirerande nyhetsbrev

och få information om inspirerande artiklar, exklusiva viner, erbjudanden samt innehåll om alkoholhaltiga drycker. (Du kan när som helst avregistrera dig).