- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Fishcakes i tortilla
Fishcakes i tortilla
Fishcakes i tortilla
Jag är ett texmex-fan. Jag erkänner. Men ibland kan det vara kul att titta lite utanför boxen. Som att fixa fisk till exempel.
Kvällens middag blev thailändska fiskkakor i tortillabröd.
Ingredienser:
350 gr blandad fisk (ben- och skinnfri)
1,5 msk fisksås
1ägg
1 kruka koriander
3 vårlökar
1chili
2 vitlöksklyftor
2,5 msk riven färsk ingefära
Skalet från 1 lime samt dess juice
1tsk chilipasta
1nypa Cayennepeppar
Lime
Tortillabröd
1riven morot
2dl riven vitkål
Kruksallad
Sås:
1,5 dl sötsur sås
1 dl matlagningsyoughurt
Gör så här:
Mixa fisken till en slät smet. Tillsätt kryddor, ägg, grönsaker, finhackad vårlök, finhackad vitlök, finhackad chili, fisksås, limeskal, limejuice och chilipasta. Rör om väl. Ställ kallt i 20 min. Blanda yoghurt och sötsur sås i en skål.
Stek små biffar av fisksmeten i hälften olja och hälften smör tills dom är gyllenbruna.
Värm tortillabröden.
Lägg ett salladsblad, vitkål och morot i brödet. Lägg på två fiskkakor och toppa med yoghurtsåsen. Pressa över 1/4 lime. Rulla ihop och njut med en Grüner från Österrike.
