- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Chokladdessert från “Mitt Kök”
Chokladdessert från “Mitt Kök”
Chokladdessert från “Mitt Kök”
Tack alla som kom och lyssnade på mitt föredrag på Mitt kök och “Allt om Mat-scenen”. Här kommer receptet på den baschoklad som användes i desserterna:
400 gram choklad
600 gram grädde
Vaniljstång
Honung
Värm grädden på spisen. (OBS ska inte koka). Hacka den mörka chokladen och blanda ner denna i grädden, som dragits från plattan. Vispa tills blandningen är helt slät. Tillsätt skrapet ur en vaniljstång och två matskedar honung. Blanda väl och ställ svalt över natten, gärna i en engångsspritspåse. Dagen därpå serverar man chokladkrämen med olika smakrika tillbehör såsom hackade nötter, kolasås, färska bär eller som jag, men en nedreducerad vinsås med apelsin.