- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Choklad & Vinprovning på Stockholm Wine club
Choklad & Vinprovning på Stockholm Wine club

Choklad & Vinprovning på Stockholm Wine club
Ikväll var det provning på Restaurang Syster o Bror. En grupp på över 80 personer hade samlats för att njuta av både choklad och drycker.
Här nedan följer några provningsanteckningar från kvällen:
Laborie Shiraz tillsammans med Cacao e Sale Dolce.
Kombinationen är spännande och den saltsmakande, lite knäckiga mjölkchokladen ger vinet en spännande vändning. Den annars så fruktdrivna shirazen får en mjuk och gräddig karaktär som närmast påminner om gräddkola.
Monte Tondo San Piedro Valpolicella med Arriba Ecuador från Beschle är en mer potent kombination. Den lite torkade stilen på vinet med sin tydliga ekkaraktär får en stram och närmast matig stil ihop med den fruktiga, lätt syrliga chokladen.
Pineau de Laborie tillsammans med Castagna Granella du Fava är kraftfullt, nötigt och med en läcker eftersmak av bittermandel.
Vi avslutade med två desserter.
Alambre Moscatel du Setubal och en krämig apelsinbrownie. Här piggas vinet upp en aning av chokladen och den sublima karaktären av apelsin blir tydligare i kombinationen.
Fredriksdal Kirsebaer med en luftig ljuvlig chokladmousse. Även moussen har en touch av körsbär och grädden ger vinet en mjukare och bärigare framtoning. Perfekt avslut på en spännande provning!
/Maja
