- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Bland däck och smör på Bibendum
Bland däck och smör på Bibendum
Bland däck och smör på Bibendum
Vi kom igår. Jag och ett gäng andra. Landade på lite olika flygplatser och sedan strålade vi samman på en mycket märklig, men bra restaurang. Bibendum, i en gammal Michelin-verkstad i South Kensington. Vi beställde bubbel och gluttade i en av de rörigaste menyerna någonsin skådat. Jag bestämde mig för spenatmousse, pocherat ankägg och parmesancreme till förrätt. Sen tog jag lite ankleverterinne som varmis. Maten var sådär sjukt klassisk och fransk med tonvis av grädde och kraftiga smaker. Elegant var det inte, men gott!
Till maten beställdes följande:
Springfield, Wild Yeast Chardonnay -06
Sequillo red -03
Crystallum Pinot Noir -09
Iona Sauvignon Blanc -09
Bäst för kvällen var Springfield, helt klart.
Det som var coolast med restaurangens känsla för Michelindetaljer. Alla glas, karaffer, ljuslyktor och smörfat hade däckanknytning. Riktigt läckert och inspirerande! En bra kväll avslutades (för min del) med en flaska Pongrazc rosé på en lokal pub. Mal placé? Kanske de!


