- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Vintips till älg
Vintips till älg
Vintips till älg

Jag fick en läsarfråga om vintips till en middag.
Hej,
Jag ska bjuda på örtbakad älgstek med kantarellfylld vit rotfruktscylinder. messmörsås (med bl a rödvin, chili, torkade tranbär) och syrad rödlök. Timjan, rosmarin och persilja ingår.
Enkel förrätt med kokt kronärtskocka, smör/citron.
Till efterrätt en fruktsallad (äpplen/päron/granatäpple) med en sockerlag av ingefära och stjänanis. Vänligen dryckesförslag till de oika rätterna.
4 40-åriga kvinnor, tror att en av dem inte tycker om öl.
Prisklass, gärna så bra pris som möjligt men som mest uppåt 150 kr.
Hej Lotta, tack för din fråga det är många smaker du har i menyn som är ganska svåra att matcha med vin, men jag har hitta tre kanonbra viner till dig.
Till kronärtskockan med smör så har jag valt ett mousserande vin som du med fördel kan bjuda på som aperitif för att sedan ta med in i förrätten.
Boschendal Brut Chardonnay Pinot Noir
SB# 7889, Pris 98:-
Ett friskt vin med toner av röda äpplen, tropisk frukt, brödighet, citrus samt smörighet i avslutet.
Till Älgen som har en massa kryddiga tillbehör så rekommenderar jag en ripasso.
Bolla Le Poiane Ripasso
SB# 22320, Pris 109:-
Ett fruktigt och välbalanserat vin med toner av torkade bär, örighet, välintegrerat fat och viss kryddighet i avslutet.
Till fruktsalladen med den krispiga lagen så har jag valt ett av mina favoritdessertviner
Saracco Moscato d’Asti
SB# 7784 , Pris 70:- (375ml)
Ett friskt vin med sötma som innehåller toner av gråpäron, fläder, citrus samt honung.
Lycka till och återkoppla gärna, Fredrik

