- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Vilka viner, den perfekta matchen till choklad.
Vilka viner, den perfekta matchen till choklad.
Vilka viner, den perfekta matchen till choklad.
Här har vi den perfekta matchen till desserter och framförallt till olika chokladdesserter och praliner.
Härlig rund frukt, torkade frukter, kakao, balanserad syra men och en härlig sötma som ligger kvar länge i munnen.
Nu är det ju tyvärr så att de flesta av de vi provar idag inte finns att få tag på, men några finns på systembolaget.
Det är väldigt passande att jag idag fick en läsarfråga om vilka viner man ska servera till choklad, se ett inlägg senare.
Nu har vi äntligen provat den från 1855 Scion!
Här hittar jag toner av balsamico, kakao, dadlar, kaffe, tobak, madeira, knäck, kryddighet och en densitet som rinnande honung.
Och till choklad, ost och mandeltårta så blir detta bara bättre:)








