- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Veckans fredagsrecept blir en personlig favorit, Wallenbergare på fisk.
Veckans fredagsrecept blir en personlig favorit, Wallenbergare på fisk.
Veckans fredagsrecept blir en personlig favorit, Wallenbergare på fisk.
Veckans fredagsrecept blir en personlig favorit, Wallenbergare på fisk.
När jag gör den hemma så har jag även i lite lax och hela räkor i smeten innan stekning för att få lite mer textur.
Vad dricker jag då till detta, jo rätten är ganska matig och fet så den behöver ett kraftigare vitt vin med balanserad syra så den orkar matcha.
Jag har valt ut ett smörigt vin från USA
Grove Street Chardonnay
SB# 6582, Pris 119:-
Vinet uppvisar toner av härlig tropisk frukt med inslag av citrusfrukter samt smörighet. I avslutet hittar jag viss ton av mineralighet samt välintegrerat fat.

Wallenbergare på fisk
| 400 g | sejfilé, fryst, halvtinad |
|---|---|
| 2,5 tsk | salt, (1 tsk + 1,5 tsk) |
| 2 krm | vit- eller svartpeppar, (1 krm + 1 krm) |
| 1 dl | matlagningsgrädde |
| 2 msk | dill, hackad |
| 0,5 dl | ströbröd |
| 2 msk | smör, (1 msk + 1 msk) |
| 600 g | mjölig potatis |
| 2-3 dl | mjölk |
Tillbehör:
| 300 g | gröna ärter |
|---|---|
| 2 msk | smör |
Tillagning (4 portioner)
1. Skär fiskblocket i små bitar. Mixa tillsammans med salt, peppar, matlagningsgrädde och dill.
2. Forma 8 biffar, vänd dem i ströbröd. Stek biffarna i 1 msk smör på medelvärme 4–5 min per sida.
3. Skala och koka potatisen mjuk. Stöt eller mosa den tillsammans med 1 msk smör och mjölken. Salta och peppra. Servera med gröna ärter och lite smält smör.
