- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Ugnsbakad falukorv med grönsallad och potatispuré
Ugnsbakad falukorv med grönsallad och potatispuré
Ugnsbakad falukorv med grönsallad och potatispuré
I veckan fick jag prov på en ny falukorv från Hälsingestintan, en falukorv på 100% nötkött.
Korvfantast som jag är så bakade jag av den i ugnen med en tomatsås toppad av riven ost.
Sedan gjorde jag en puré på potatis, zucchini och lök samt en matig grönsallad.
Korven krympte nästan ingenting och var mycket matigare än en vanlig, sältan var mild och korven blev uppskattad av hela min familj. Jag hade nämligen bjudit in både mina föräldrar och min mormor.
Hälsingestintan jobbar enbart med svenska uppfödare, och endast med högkvalitativa köttrasdjur. Finstyckning sker i det egna styckeriet i Eskilstuna för att kunna garantera spårbarhet och trygg leverans.
Gemensamt för alla korvar från Hälsingestintan är att 100 procent av köttråvaran är hängmörat och svenskt nötkött.
