- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Trattkantarell och skogschampinjon soppa med nygriljerad skinka på julknäcke!
Trattkantarell och skogschampinjon soppa med nygriljerad skinka på julknäcke!
Trattkantarell och skogschampinjon soppa med nygriljerad skinka på julknäcke!
Nu har jag griljerat årets första julskinka, den ska omedelbart upp på en julknäcke.
Till detta så blir det en trattkantarell och skogschampinjonssoppa med karljohansvampscreme fraiche.
Smaskigt
Ta trattkantareller och skogschampinjoner smörstek dem tillsammans med en gul lök i botten på en traktörpanna.
Tillsätt grädde och creme fraiche tillsammans med en skvätt grönsaksfond, låt puttra ca 30 min sedan ta en stavmixer och mixa till en jämn soppa.
Servera med en klick creme fraiche.
Griljera julskinkan (jag köper färdigkokt av hög kvalitet)
1 ägg
2 msk västervikssenap
1 tsk majzena
1 msk socker
1/2 dl ströbröd
Blanda allt utom ströbrödet i en skål till en jämn smet och täck in skinkan, strö ströbrödet i ett jämnt lager över smeten.
Kör 15 min i mitten av ugnen på 225 grader.
Skiva upp och avnjut på julknäcke med mer senap
Till detta så passar bäst ett glas bättre julöl som tex de jag tipsar om här!
Smaklig spis!

