- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Solen skiner, grillen är tänd, fiskpaketen klara och champagnedrinken upphälld, välkommen
Solen skiner, grillen är tänd, fiskpaketen klara och champagnedrinken upphälld, välkommen
Solen skiner, grillen är tänd, fiskpaketen klara och champagnedrinken upphälld, välkommen
För ett tag sedan hade jag min svåger och hans sambo över på middag. Min svåger äter inte kött så ett fiskpaket till grillen är en perfekt rätt att bjuda på.
Skivad färskpotatis i botten med några skivor lök, laxfilé och torskrygg ovanpå sedan lite creme fraiche, flingsalt och citronpeppar så är det klart.
Finns det bättre snabbmat, tror inte det. Snabbt och enkelt men så himla gott, alla smaker samlas upp i folien och så behöver man inte sköta om paketet som bara ligger på grillen. Det lämnar mer tid till gästerna och välkomstdrinken, som i det här fallet blev en champagne spetsad med en skvätt limoncello. Limoncellon (SB# 781, Pris 189:-) som är ny på svenska marknaden uppvisar en välbalanserad solmogen citrus och passar perfekt i champagnen.
Till min son gjorde jag ett grillpaket med färskpotatis, prinskorv och köttbullar, det blev e succé.
Som tillbehör på grillen blev det en majskolv och grillad halloumi men även en räkröra som jag gör på majonäs, creme fraiche, handskalade räkor, pepparrot, salt, peppar och lite färskpressad citron, blanda och servera bredvid.
Som vin serverade jag mitt hus-rosé vin för sommaren,
Bründlmayer Langenloiser Rosé Zweigelt
SB# 90133, Pris 119:-(beställningssortimentet)
Ett friskt vin med inslag av röda bär, tropisk frukt, välbalanserad citrus med en frisk örtighet och ett avslut späckad med blodgrape.
Till dessert blev det en svensk klassiker, färska jordgubbar med vaniljglass och vispad grädde, mums.
Solen skiner, grillen är tänd, fiskpaketen klara och champagnedrinken upphälld, välkommen!









