- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Recept på den bästa chokladkakan
Recept på den bästa chokladkakan

Recept på den bästa chokladkakan
Vi har fått en massa frågor om recepten på min restaurang Syster O Bror efter våra vinklubbskvällar med vin och mat provning samt vin och choklad i kombination.
Likaså hände idag då Maja höll i en vin och matprovning för ett litet sällskap, så jag bjuder på receptet här igen.
Jag har redan delat med mig av chokladmoussen här, så nu är det dags för vår Chokladbrownie.
Inköpslista:
- 100 g smör
- 100 g choklad mörk hög kvalitet
- 4 msk kakao hög kvalitet
- 2 st ägg
- 2 dl strösocker
- 1 msk vaniljsocker äkta
- 1 enkel espresso
- 2 cl couintreau
- 1,25 dl vetemjöl
Värm ugnen till 160°C.
Ta en ugnsform ca 15x40cm, smörj och bröa.
Smält smöret och rör ner kakaon fortsätt rör tills den är jämn och fin.
Vispa ägg och socker till en jämn och luftig smet. Vispa ner bakpulvret och sen ner med chokladblandningen och sist i med mjölet.
Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i 160°C i 30 minuter.
Voila, här har du den perfekta Brownien.
Avnjutes gärna med ett glas väl utvalt vin, läs tips här!