- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Lättrökt korv av Svensk wagyu tryffel och köttmajonnäs, picklad sommarkål
Lättrökt korv av Svensk wagyu tryffel och köttmajonnäs, picklad sommarkål
Lättrökt korv av Svensk wagyu tryffel och köttmajonnäs, picklad sommarkål
Igår var jag inbjuden till sommarpremiär av restaurang Esperantos sommarsalong, vi var ett glatt gäng med skribenter från både tryckt och digitala mediers om var på plats.
Esperanto visade verkligen sina framfötter och presterade på topp,några av mina bästa upplevelser har varit på Esperanto.
Nytt med sommarsalongen är att man kan komma och beställa bara en eller två rätter till skillnad mot i vanliga fall då de endast serverar fasta avsmakningsmenyer, så passa på nu att gå dit du som inte varit på Esperanto.
Jag låter meny och bilderna nedan tala:)
MENU ESPERANTO SOMMARSALONG 26 JUNI 2012
2005 André Jaquart Grand Cru Blanc de Blancs, Champagne, France
Förlorade primörägg
sot-bakad gös, stenbitsrom och brynt citronsmör
2010 Emrich Schönleber Riesling Mineral, Nahe, Germany
Brioche, råskuren Fransk kalv
rökt musselemulsion och rotselleri
2010 Emrich Schönleber Riesling Mineral, Nahe, Germany
Lättrökt korv av Svensk wagyu
tryffel och köttmajonnäs, picklad sommarkål
2010 Anne Gros Bourgogne Rouge, Bourgogne, France
Vispad lantgrädde och lakritssmördeg
frusen rödbeta och somriga bär
2010 Mark Angeli, Rosé d’un Jour, Loire, France
Fotograf: Raphael Cameron

















