- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Krister Dahl lagkapten i kocklandslaget
Krister Dahl lagkapten i kocklandslaget
Krister Dahl lagkapten i kocklandslaget
Igår kväll blev vi inbjudna till restaurang West Coast i Gothia towers med ledning av Krister Dahl som är lagkapten i kocklandslaget.
Vi fick en presentation av de kommande planerna för torn två och tre med finrestaurang och flera nya koncept, sedan en rundvisning i restaurangen.
Sedan bjöds vi till bords där vi serverades en helt fantastisk meny med tyngdpunkt på närproducerad mat av högsta kvalitet.
Vilken kväll det blev, en restaurangupplevelse som jag varmt kan rekommendera alla som befinner sig i närheten.
Meny Torsdagen 6/9
Förrätt
”Deli”
Griskindspate från Stommen Long, korv från Hökensås charkuteri & kallrökt kalkon från Adelsåsen serveras med äppelpickles,
kräm på fjäråspepparrot samt Kolboryds herrgård
Sill
Löksill, matjesill & löjromssill med extralagrad ost från Gäsene mejeri samt klassiska tillbehör
Kräftor x 2
Havskräftor från Lysekil & Insjökräftor från Aspen med dill & kaprisgräddfil från Wapnö
Ostron ”Grebbestad”
Ostron från Dykar-Ola med scharlottenlöksvinegrette
Philipponnat Royale reserve
Varmrätt
Torsk & gris
Ångad torskrygg med ragu på griskind från Stommen Long, syrade grönsaker & champinjoner från Östragärde Gård serveras med potatis & blomkålspuré samt smörad fläsksky
Henri de Villamont Bourgogne Chardonnay 2008
Efterrätt
Äpple
Äppleterinne på äpplen från Björlanda Gård, äppelpuré, kaksmulor, kardemummaglass & vaniljsås.
Weingut Soellner Riseling sweet 2011
Köksmästare
Fredrik Andersson
Servis
Mia Thörnkvist




















