- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Kräftskivan är över och du står med en massa skal som ska kastas, använd dem en gång till och koka en underbart god kräftsoppa.
Kräftskivan är över och du står med en massa skal som ska kastas, använd dem en gång till och koka en underbart god kräftsoppa.
Kräftskivan är över och du står med en massa skal som ska kastas, använd dem en gång till och koka en underbart god kräftsoppa.
Kräftskivan är över och du står med en massa skal som ska kastas, använd dem en gång till och koka en underbart god kräftsoppa.
Jag gör alltid det då kräftsoppa är en delikatess, ta alla skalen och lägg dem på en ugnsplåt som du bränner av med grillen i ugnen ca 15 minuter tills de börjar bli lite brända på toppen.
Smör stek en gul lök och en morot ganska hårt i stora bitar i en gryta, häll ner allt skal och spad och koka med vatten.
Låt sjuda minst en timme innan du silar av skalen och använd spadet som du häller i en kastrull och red med grädde.
Soppan ska sjuda ca trettio minuter till innan du smakar av med peppar och salt.
För att ge soppan lite mer matighet så skala räkor och lägg i skålarna innan du häller soppan över och servera med nybakat bröd, smör och ost.
Fantastiskt hur man kan koka soppa på en spik, eftersom de flesta bara kastar skalen.
Om du inte orkar ta hand om skalen direkt så lägg dem i dubbla påsar och frys för att bränna av vid ett senare tillfälle.
Vintips till soppan blir en rund cahrdonnay som orkar med fetman i soppan
Paul Cluver Chardonnay
SB# 98063, Pris 145:-
Ett fruktigt vin med balanserad syra samt inslag av örter och smörighet.

