- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Korkskadat vin i matlagning?
Korkskadat vin i matlagning?
Korkskadat vin i matlagning?
När man dyker på ett korkskadat vin vilket man gör med ca 1 flaska av 12, ja så många viner är korkskadade i genomsnitt. Kan man då använda det korkskadade vinet i matlagningen?
Nej, enligt mina tester så överför man det dåliga i vinet till maten och det är oftast inga trevliga upplevelser.
Man bör istället spara innehållet, trycka i korken och gå tillbaka till systembolaget med denna flaska. Systembolaget löser tillbaka denna flaska, såklart om den är inköpt där och inte har mer än ett år på nacken. Så med andra ord så kan du inte gå tillbaka med ett långlagrat vin, där får man leva med chansningen. Lite tröst är dock att de lite dyrare vinerna som man oftast långlagrar har en mycket högre kvalitet på sina korkar vilket i sin tur ger en högre säkerhet mot korkskadat vin.
I denna diskussion så bör man väga in anledningen till att fler vinmakare väljer att införa skruvkork på vissa av sina viner.
