- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Havets wallenbergare serveras med smörslungad pasta och gröna ärtor
Havets wallenbergare serveras med smörslungad pasta och gröna ärtor
Havets wallenbergare serveras med smörslungad pasta och gröna ärtor
Idag lagade jag min paradrätt som är havets wallenbergare, men istället för potatispuré gjorde jag en smörslungad pasta.
När jag för några veckor sedan var i Åre träffade jag en kock från Barbaresco (läs mer om det här) och snappade upp några bra tips.
Han gjorde egen pasta genom att göra pastaplattor för att sedan skära tunna remsor så det blir som en smal tagliatelle, efter kokning så smörslungade han den med persilja och kryddor.
Jag köpte färska pastaplattor som jag skar i tunna längder och efter kokning så smörslungade jag pastan och serverade till wallenbergaren.
Detta blev en perfekt matchning.
Wallenbergaren gör jag genom att mixa en gul lök, skuren färsk lax, skuren färsk torsk, grädde, salt, peppar och en uns majzena.
Sedan rullar jag dem i ströbröd och smörsteker på hög värme tills den får en yta sedan går de klart i ugnen.
Servera med ett friskt men fruktfylligt vin gärna en chablis som orkar med fetman.





