- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Grilla Grekiskt – Svenska matbloggares bästa tips
Grilla Grekiskt – Svenska matbloggares bästa tips
Grilla Grekiskt – Svenska matbloggares bästa tips
Jag blev tillfrågad om jag inte skulle vilja lämna mina vintips till en broschyr med grillade rätter, givetvis vill jag det. Vad bättre kan det vara än att få dela med sig av sina vintips till så här goda rätter, där också flera av recepten är skrivna av blogg-kollegor.
Här hittar ni alla recept att njuta av i sommar på grillen: Grilla Grekiskt – Svenska matbloggares bästa tips
Efter varje rätt här nedan hittar du mina olika vintips.
Auberginerullar med feta – Melitzanes med Fetatyri “Maros kök”
Mauro Ripasso
SB# 5366, Pris 89:-
Ett fruktigt vin med toner av torkad frukt, mörka bär samt kakao, passar mycket bra till ost i olika former.
Grillade Kebabspett med grilloumi “Maros kök”
Côte de Nuits-Villages Vieilles Vignes
SB# 98032, Pris 175:-
Ett elegant vin med inslag av bär och örtighet, jag finer även välintegrerat ekfat och kakao i avslutet.
Halloumi med bacon och mangochutney “Maros kök”
Kloster Eberbach Steinberger Riesling Kabinett
SB# 90598, Pris 139:-
Ett blommigt vin med frisk citrus och tropisk frukt med avslut i mineralitet.
Kyckling och Halloumispett – Kotópoulo Me Halloumi “Maros kök”
Catena Alta Chardonnay
SB# 90525, Pris 175:-
Ett fruktigt torrt vin med inslag av gula äpplen, örter och smörighet i avslutet.
Grillad lam med bulgur och oliver – Marinarismenos solomos me Bulgur kai elies “Maros kök”
Beaune Premier Cru Louis Jadot
SB# 90247, Pris: 159:-
Kryddigt vin med inslag av röda bär och lakrits samt örtighet i avslutet.
Cypriotiska grillspett i pita “Maros kök”
Havana Hills Cabernet Sauvignon
SB# 6531, Pris 89:-
Fruktigt vin med inslag av svarta vinbär, plommon samt örtighet. I avslutet finns det även en viss rökighet.
Ljummen halloumisallad på grillen “Linnéa Seidel”
Tommasi Amarone della Valpolicella Classico
SB# 22350, Pris 275:-
En amarone som passar bra till grillad ost, fruktigt med inslag av torkade plommon, russin, fikon, kakao samt viss nötighet.
Kycklingspett med paprika sallad “Nadja Petkovic”
Delta Pinot Noir
SB# 6293, Pris 99:-
Röda bär och frukter med kryddighet samt toner av ingefära i avslutet
Grillad feta och soltorkade tomater “Kinna Jonsson”
Domaine du Pré Baron Sauvignon Blanc
SB# 2712, Pris 89:-
Torrt vin med inslag av nässlor, krusbär samt vita florala toner samt aromatisk i avslutet, perfekt till osten.
Förrättssallad med grilloumi samt jordgubbar, basilika och honungsolja “Lina Abrahamsson”
Côte de Nuits-Villages Vieilles Vignes
SB# 98032, Pris 175:-
Ett fruktigt vin med toner av röda bär och choklad med örter samt rostat fat i avslutet
Kryddiga lammracks med feta & myntacreme och jordgubbssallad “Madeleine Landley”
1865 Cabernet Sauvignon
SB# 16672, Pris 119:-
Fruktdrivet med inslag av svarta vinbär, plommon, örter samt mineralitet i avslutet.
Grillad kyckling med olivtapenad och tomatsallad “Camilla Palm”
Bründlmayer Langenloiser Rosé Zweigelt
SB# 90133, Pris 119:-
En frisk rosé med härliga inslag av tropisk vit frukt, röda bär, örter samt blodgrape i avslutet.
Dippsås med vitlök och citron “Camilla Karlsson Swedin”
Reichsgraf von Kesselstatt Riesling Kabinett
SB# 94566, Pris 110:-
Halvtorrt vin med toner av gröna äpplen, päron, florala inslag, viss kryddighet samt citrus i avslutet.