- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Gastrologik – en perfekt kväll
Gastrologik – en perfekt kväll
Gastrologik – en perfekt kväll
Häromdagen hade jag möjligheten att få bjuda några av mina bästa kunder på middag.
Valet föll på Gastrologik, och det var inget misstag. Middagen var rakt igenom fantastisk både smakmässigt och servicemässigt. Att alla upplägg är makalösa skadar inte heller:)
Ska du fira något eller vill vara med om en middag utanför det vanliga, ja då ska du boka Gastrologik!
Meny på producenternas villkor 22 Januari 2013 Gastrologik
snacks
Torkade chips av mandelpotatis med vinäger
Hemgjord chark
Brioche på virvelmjöl från Warbrokvarn med smör smaksatt med Gotlandstryffel
aptitretare
Kräm på tupplever från Hagbygård med maräng och syrat rått äpple
Branddeg med kräm på osten Vera
Vaktelägg, marinerade i vår egen ärtsoya
Surdegsfriterad skreimage
Bröd
Surdegsbröd på dinkel från Warbrokvarn
Rågbröd med bränt socker
Dinkel spisbröd på vete från Warbrokvarn
Kosmör från Vilhemsdals gårdsmejeri
1
Helbakt vild piggvar från norska havet med hjärtmusslor och savoykål
2
Saltbakade rödbetor från Ugglarp med syrad grädde och torkad spicke-makrill
3
Pilgrimsmussla från Hitra med kräm på romsäcken samt vår hemgjorda ärtsoya
4
Renhjärta från Jokkmok med brynt lök, renlavar och vinterkyndel
5
Kalv från Hamrånge med morötter kokta i vassle, kräm på Wrångebäcksost samt knaprig kalvbringa och kalvsky med brynt smör
fördessert
Gelé på äppelmust från Stenheda med fermenterad flädersorbét och inlagda fläderbär
dessert 1
Sorbét på getmjölk från Vilhemsdal med honungsvinaigrette, örter och gurka
dessert 2
Kräm på rostad selleri med sorbét på Ingrid-Marie äpplen samt karamell
kaffegodis
Choklad parfait med kaffe
Mandelkaka med inlagda rabarber
Salt smörkola
Äppelmust-gelé med fänkålspollen
Maräng med havtorn och körvelfrön



