- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Fredagsreceptet skrivet av årets kock Klas Lindberg
Fredagsreceptet skrivet av årets kock Klas Lindberg
Fredagsreceptet skrivet av årets kock Klas Lindberg
Jag känner Sanna som är sambo med Klas Lindberg a.k.a Årets kock 2012, så det var inga problem att övertyga Klas att skriva ett fredagsrecept på lamm denna veckan.
Och vilket recept det blev Lammstek serveras med ättiksmayonaise samt ramslökskryddad silverlök, det vattas redan i munnen.
Sanna presenterar receptet på sin blogg som du hittar här!
Och nu viner till detta, här har jag tänkt på den specifika lammsmaken som i sig självt kräver sit vin men även kryddigheten och syran i både ättikan som löken. Min första tanke gick till en producent som jag träffade i veckan Pio Cesare.
Nebbiolo Langhe 2008
SB# 7306, Pris: 137:-
Insmickrande vin med tydliga toner av röda bär och frukter, här hittar jag florala toner, körsbär, vanilj och ek med välbalanserad syra och något torkad frukt i eftersmaken.
Men givetvis passar även en Bourgogne till lammet, jag har även här en favorit från en vinmakarmiddag med Louis Jadot jag vill dela med mig av.
Beaune Premier Cru Therurons
SB# 98080, Pris: 299:-
Ett generöst vin med inslag av plommon, mogna röda bär, kakao, tobak med välbalanserad syra och integrerat fat. I avslutet hittar jag örtighet.
Fotograf: Raphael Cameron (obs bilderna är från middagarna inte på vintipsen)

