- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Fredagsmys recept
Fredagsmys recept
Fredagsmys recept
Då närmar det sig igen fredagsmys och allt om mats fredags recept med mina vintips.
Denna veckan blir det en vegetarisk pastarätt som även kan varieras med krispig bacon.
Till den rätten vill jag tipsa om ett klassiskt område Bourgogne med sina eleganta och härliga viner som passar utmärkt till lättare rätter.
Bourgogne Rouge Pinot Noir
SB# 5475, Pris 89:- (finns även på halvflaska)
Vinet uppvisar en elegans med toner av röda bär, anis, kryddighet samt viss örtighet i avslutet.
Till Halloween recepten måste jag slå ett slag för det söta röda vinet från Amarone -området Veneto, nämligen recioton.
Detta vin är som vinmakarna själva säger det “ett vin som alla älskar men ingen köper”.
Delitia Recioto della Valpolicella Classico
SB# 5329, Pris 99:-
En härlig balans mellan torkad frukt och sötma med inslag av kako, lakrits samt torkad frukt med balanserad syra.
Härligt fredagsmys önskar jag er alla
//Fredrik Schelin


Halloween recept – för din halloweenfest
Pastasnäckor med zucchini, färskost, parmesan och basilika
Ingredienser
| 300 g | pasta, t ex snäckor (4 port) |
|---|---|
| 2 st | zucchini, (ca 875 g) |
| 2 msk | rapsolja |
| 1 tsk | salt |
| 125 g | ricotta, italiensk färskost, 1/2 burk |
| 4 msk | parmesanost, färskriven |
| 1 dl | basilikablad |
| 2 krm | svartpeppar, nymald |
Tillagning
2. Ansa och skär zucchinin i ca 1,5 cm tjocka skivor. Stek skivorna i oljan på medelstark värme, 1–2 min på varje sida. Salta.
3. Blanda i den avrunna pastan. Klicka i osten. Strö över parmesan och grovhackade basilikablad. Peppra.

