- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
En spännande läsarfråga: Vad matchar man med ärtsoppa och pannkakor?
En spännande läsarfråga: Vad matchar man med ärtsoppa och pannkakor?
En spännande läsarfråga: Vad matchar man med ärtsoppa och pannkakor?
Jag fick en läsarfråga med ett spännande koncept:
“Hallåj, vi ska äta hemlagad ärtsoppa med pannkaka till middag på vår kick off på jobbet. Jag är alkoholansvarig. Men vilket rödvin respektive vitt vin passar till den maten? Bag in box måste det också vara.” Rut Larsson
Hej Rut, jag ska vara ärlig och just denna frågan lite av en mardröm. Och bara att du skär ner urvalet ganska kraftigt genom att begränsa det till bag in box gör det ännu svårare att få till den perfekta matchen.
Främst så är det i min värld punsch eller kall lageröl som jag vill ha som match med ärtsoppan. Men skam den som ger sig, jag har hittat en röd och en vit bib som ska fungera, men då främst till ärtsoppan.
Bäst match är det vita och ännu bättre blir det om du petar ner en skvätt av vinet I soppan.
Rött: Cape Original Shiraz Cabernet Sauvignon
SB# 12890, Pris:199:-
Ett ungt vin med toner av röda bär med en örtighet som bör matcha örterna I ärtsoppan ganska bra. Här finns även en ton av vanlij som kan ge en mindre matchning mot pannkakan med grädde.
Vitt: Moselland Riesling Kabinett
SB# 5135, Pris:175:-
Ett halvtorrt vin med fruktiga inslag av vinterpäron och hög frisk syra som bör matcha bra med syran I soppan. Den halvsöta stilen gör en perfekt match till pannkakan.
Trevlig kick-off och lycka till nu, låt mig gärna få veta vad du och dina medarbetare tycker om valet.
//Fredrik
