- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Den perfekta chokladmoussen
Den perfekta chokladmoussen

Den perfekta chokladmoussen

Jag fick en fråga av Agneta som varit på min vinklubb Stockholm Wine Club´s provning av vin och choklad.
Hej Fredrik!
Jag var på vin och chokladprovning hos er den 24/9 och fick då smaka på en underbar chokladmousse (förutom allt annat gott) och jag frågade då efter receptet. Jag blev då hänvisad att maila frågan till er. Nu ska jag ha middag på lördag och kom då på den här underbara efterrätten.
Jag undrar därför om jag skulle kunna få det receptet?
Tack på förhand, Agneta.
Hej Agneta, vad roligt att ni gillade moussen jag har faktiskt fått den kommentaren förut!
Så här bjuder jag på receptet:
4p
3 dl vispgrädde
125 gram choklad av riktigt god kvalitet
1 msk florsocker
2 äggulor
4 msk stark kaffe helst espresso
1 apelsin skalet
Vispa grädden pösig men inte för hård.
Smält chokladen i ett vattenbad långsamt, tväta och riv sedan ned apelsinskal i chokladen.
Vispa upp äggulor, kaffet och socker pösigt, vänd i chokladen i äggmixen när chokladen fortfarande är varm.
Vänd snabbt ner grädden och vispa tills den är jämn.
Tricket är att vända ner chokladen medans den är varm och följsam, om den svalnar ner blir det lätt grynig i form av stelnade chokladbitar i moussen, det vill man undvika.
Lycka till och njut gärna med de viner ni provade till:)