- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Côtes du Rhône viner, Detta kan vara mitt favoritområde för viner
Côtes du Rhône viner, Detta kan vara mitt favoritområde för viner
Côtes du Rhône viner, Detta kan vara mitt favoritområde för viner
Nyligen var jag inbjuden på en fantastisk provning av Côtes du Rhône viner.
Detta kan vara mitt favoritområde för viner och då främst de röda från området, kärleken till området började på allvar när jag gifte mig i Paris och man då på restaurangen där vi firade middagen serverade ett Côtie-Rôtie vin.
Innan har jag alltid gillat vin från området men här öppnades mina ögon för områdets alldeles magnifika kvalitativa och insmickrande viner.
Vi svenskar har i många år älskat klassiska chateauneuf de pape viner men få vet att de kommer ifrån området.
Bjudningen skedde på Adam & Albin matstudio, med en alldeles fantastisk anrättning i fyra delar.
Först inbjöds vi till en mingelprovning av viner ifrån området för att avlösas av en fyrarätters meny med matchande viner som hade satts ihop av Adam Dahlberg och Totte Steneby.
Matchningen var utmärkt och maten var helt fantastisk, jag blir sugen på att prova deras ovanligt förekommande öppna restaurangkvällar.
Här presenteras menyn:
Stekta blåmusslor, pepparrot, koriander & riven tomat
Saint-Péray 2010, Fleur de Roc, Cave de Tain
Handskuren råbiff, parmesan, champinjon & vattenkrasse
Côtes du Rhône 2008 Coudoulet de Beaucastel, Perrin & Fils Lirac 2010 Les Chenaies, Ogier
Kolgrillad lammstek med murklor, grön sparris & ramslök
Vacqueyras 2008 Coll. du Rhône, Vignerons de Caractère Gigondas 2007 Confidentiel, Montirius Côtes du Rhône 2010 Bou d’Zan, Mas de Libian
Rödvinskokta vildsvinskinder, potatis & granbarksost, friterad salvia
Crozes-Hermitage 2010 Les Launes, Delas Frères Cornas 2009 Champelrose, Domaine Courbis
Fotograf: Raphael Cameron












