- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Champagne och tryffel risotto!
Champagne och tryffel risotto!
Champagne och tryffel risotto!
Så blev det då dags att öppna den härliga tryffelvärlden för Moa och Mini.
jag är av den åsikten att vinet som används i matlagningen är lika viktig som alla andra beståndsdelar. Jag tänkte utveckla detta vidare inom kort, är det någon som har en åsikt? Här använder jag en raritet i risotton, Veuve Clicquot Ponsardin Vintage Reserve 1998, och ett glas till kocken:)
Här är det färdiga fantastiska resultatet:
Vittryffelsmaksatt kantarell och champagnerisotto serveras med smörstekt fläskfilé toppad av hyvlad färsk svart tryffel. Fantastiskt.
Veuve Clicquot Ponsardin Vintage Reserve 1998 även i glasen, fyllig brödighet, överraskande frisk och mycket levande med balanserad syra och ett långt avslut.
Dessvärre finns inte denna på systembolaget men du finner deras vanliga vintage brut #96611 pris 475:-, den är ett mycket bra köp.


