- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Årets nyårs meny bakom lucka 19
Årets nyårs meny bakom lucka 19

Årets nyårs meny bakom lucka 19
Anette ska upp på P4 radio stockholm 30:e för att bjuda på receptet till nyårsmenyn.
På grund av det tillsammans med att man kan behöva lite tid att inhandla dryckerna och varorna till menyn så lägger vi upp årets nyårs meny redan nu.
Det vanligaste misstaget man gör vid nyår är att man börjar kvällen med ett enklare mousserande vin för att sedan avsluta med en dyr och extra kyld champagne på tolvslaget.Och det när vi redan har munnen full av smaker efter både viner och mat.
Varför inte göra tvärtom istället börja kvällen med den fina dyra champagnen för att sedan avsluta kvällen med ett vanligt bubbel!
Välkomstdrink i all nyårs ära blir självklart en champagne och då har jag valt ut en som passar bra till Anette´s amuse bouche.
Nämligen en personlig favorit:
Gosset Grand Millésime Brut Gosset
SB# 90064, Pris 579:-
Vinet uppvisar en härligt mjuk balanserad mousse med inslag av mogna röda äpplen, mineralitet, blodgrape, rostade pinjenötter samt citrus i avslutet.
Meursault Domaine du Pavillon
SB# 75494, Pris 269:-
Vinet har en rund härlig textur med inslag av mogan äpplen, gul tropisk frukt, mineralitet, integrerat fat och tydlig balanserad syra i avslutet.
SB# 97100, Pris 159:-
Nivole Moscato dÁsti
SB# 7787, Pris 75:- 375ml
Ett pärlande sött vin med mjuk mousse och inslag av mogna päron, floral ton, tropisk frukt och balanserad syra som avslutning.



