- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Allt om mat´s fredagsrecept med mitt vintips, Sommarens första kantareller smörsteks tillsammans med lite gul lök och serveras till pasta
Allt om mat´s fredagsrecept med mitt vintips, Sommarens första kantareller smörsteks tillsammans med lite gul lök och serveras till pasta
Allt om mat´s fredagsrecept med mitt vintips, Sommarens första kantareller smörsteks tillsammans med lite gul lök och serveras till pasta
Dags igen för fredagsreceptet med mitt vintips, denna veckan blev det en härlig pasta med färska kantareller.
Här behövs ett vin som är friskt lättsamt men ändå med struktur som står emot kantarellerna och örterna.
Varför inte en härlig rosé ifrån Bordeaux.
Clarendelle Rosé
SB# 99103, Pris 119:-
Här hittar jag härliga mogna vildhallon, röda vinbär, mjuk tanninstruktur, örtighet samt en mjuk toffeton i avslutet som blandas upp av blodapelsin.
Vinet ingår i det tillfälliga sortimentet så kolla upp din butik innan du går dit, alternativt vin är Rosévin Bründlmayer Langenloiser Rosé Zweigelt (nr 90133)

Receptet hittar du här nedan och även i sin helhet här!
Sommarens första kantareller smörsteks tillsammans med lite gul lök och serveras till pasta med dillpesto.
| 500 g | färsk pasta, t ex pappardelle |
|---|---|
| 300 g | färska kantareller |
| 1 st | squash, (250 g) |
| 2 st | färska gula lökar |
| 1 msk | smör |
| 1 tsk | salt |
| 1 krm | nymald svartpeppar |
| 1 påse | babyspenat, (80 g) |
| 1 dl | dillpesto |
| peppar |
1. Ansa och skölj kantarellerna. Skiva squashen. Ansa och skär löken i strimlor.
2. Stek kantarellerna i stekpannan tills all vätska försvunnit. Tillsätt smör och fortsätt steka ca 1 minut. Blanda ner squash och lök och stek ytterligare ca 3 min. Smaka av med salt och peppar
3. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Blanda pastan med svamp, squash och spenat. Servera med en klick pesto. Här hittar du receptet på peston.
