- Hem /
- skribenter /
- Anette Rosvall /
Vegetariskt och lyxigt med tryffel och polentakräm.
Vegetariskt och lyxigt med tryffel och polentakräm.


Polentakräm skall påminna lite i konsistensen om en risotto men så klart utan tuggmotståndet i riskornens kärna så klart. Det går relativt fort att tillaga och gör man det rätt så känns det som en smekning i munnen, en mjuk, len lagom salt kräm. Tillbehören får stå för texturen och här har jag valt det helt vegetariska. Jag har stekt på en ostronskivling, lite goda smörstekta brödkrutonger, vitlök och lök. På toppen river du både parmesanost och så tryffel, precis så mycket som du själv vill och önskar. Om du vill kan du rassla på ett gäng hårdstekta sidfläsktärningar men tro mig det blir faktiskt lika gott utan. Till den här rätten behöver man lite syra och tanniner för att balansera upp det krämiga, mjuka.
Här hittar du länken till receptet.