Börja med att koka upp buljongen, häll ner polentagrynen och låt dem sedan puttra på svag värme i cirka 7 minuter. När det är som en gröt, kryddar du din polenta med smör, salt och peppar från kvarnen. Späder den till rätt konsistens med grädden (det skall vara som en långsamt flytande gröt) Servera med svampröran, brödkrutonger och annat gott.
Börja med brödkrutongerna, skär bort kanterna från brödet och skär det sedan i små, fina kuber. I med en rejäl klick smör i pannan, en krossad vitlöksklyfta och gärna en kvist timjan. Låt sedan smöret smälta och tystna i pannan, ner med krutongerna och låt dem bli gyllenbruna. Lägg sedan upp dem på ett papper för att rinna av.
Nu över till svampen, rensa och skär den, vitlök och lök i lagom fina skivor. Torka ur din stekpanna ordentligt med papper så att svampen tar smak av de välstekta brödet. Nu i med en ny klick smör i pannan. Låt smöret tystna och lägg i lök, vitlök i små bitar och svamp, låt svampen vätska av sig, låt sedan vätskan torka in i svampen igen. Då stänger du av plattan, kryddar med en liten skvätt vinäger, en liten klick smör, salt och peppar och timjan (torkad eller färsk)
(Om du absolut vill, så kan du göra små, små kuber av ganska hårt stekt sidfläsk och strö över denna rätt också, gott som attan, men aldrig på en måndag!)
Servera så här: Lägg upp en klick polentakräm på din tallrik, lägg svampröran över, riv över så mycket färsk tryffel du vill, strö även över parmesan och färsk timjan eller finhackad persilja.
Smaklig spis!