Flädern är snart i säsong, gör ditt eget bubbel!

Flädern är snart i säsong och det blir nog inte mer närodlat än så. Du kan trippa ut i närmaste täppa och plocka blommorna som sedan kan bli både saft, bubbel och marmelad.
Flädern är snart i säsong, gör ditt eget bubbel!

Jag tycker själv allt med flädersaft tillhör sommartraditionen med stort S. Nu när flädern blommar är detsäsong och det blir nog inte mer närodlat än så. Så du kan trippa ut i närmaste täppa och plocka blommorna som sedan kan bli både saft, drink, marmelad och till och med bubbel.

För det är ju lite extra festligt att göra sitt eget bubbel. Det är inte heller speciellt svårt, prova mitt recept på fläderchampagne. Det känns lite extra malligt när man smäller upp korkarna och serverar sin egengjorda champagne med jordgubbar, citron och vackra isbitar med blommor i. Bubblet behöver vila mellan 2 till 4 dagar för att få sin härliga bubbliga-karaktär, det blir ganska bra tryck i flaskorna så tänk på att ha bra korkar.

Ett till härligt tips är att spara citronerna när du silar av flädersaften. Det blir jordens godaste marmelad. En citronmarmelad med fläderdoft. Du kan tro att det blir gott på en pepparkaka med mögelost. Receptet på både saft, marmelad och fläderchampagne hittar du som vanligt här nedanför i länken.

 

Flädern är snart i säsong -Gör eget bubbel - DinVinguide | DinVinguide.se