Grilla fisk hör sommaren till

När jag grillar brukar jag föredra fisk. Det är lite mer krävande men ack så gott. Vad skall man dricka till detta då? Rött eller vitt vin?
Grilla fisk hör sommaren till

Grilla fisk

Grillad fisk är underbart gott om det görs på rätt sätt. Mycket hänger ju på tillbehören som de flesta känner till. Det är även tillbehören som till stor del styr vilket vin man skall välja. Väljer man en fet majonäs, aioli eller kanske en kryddstark chilivariant så påverkar det givetvis drycken till maten. Jag brukar omväxlande dricka både rött och vitt vin till den grillade fisken, skaldjuren eller grillspettet.

När jag väljer vitt vin brukar jag undvika vita viner som är alltför fruktdrivna. Viner som exempelvis Sauvignon Blanc eller Riesling kan många gånger bli för påträngande och smaka lite “tutti-frutti” tillsammans med grillad fisk eller grillade skaldjur. Ta denna typ av vin hellre till fördrinken och låt andra viner kombineras till det grillade.

Ja fisk är ju inte ett enda begrepp utan kan vara mycket olika som grillad. Tänk er allt från en bit marulk som är fast i strukturen eller en fet laxbit som är tämligen mjäll. Det är inte bara smaken som skiljer åt utan även konsistensen.