- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Waterkloof och vin i glas
Waterkloof och vin i glas
Waterkloof och vin i glas
Idag blev jag förärad med en lunchprovning med Sydafrikanska Waterkloof. Biodynamiskt, ungt, fräscht och bra! Mest imponerad blev jag av deras ‘estate wine’ – Waterkloof Sauvignon Blanc. En produktion på ungefär 3000 flaskor och en stil som inte ens den bästa blindprovare skulle placera i Stellenbosch. Vinet är mineraligt och nästan oljigt fett. Mycket av stilen kommer sig av att vinet jäses i stora gamla ekfat. Sjukt god lunch också på Pontus! Crème Ninon och anka.
Efteråt tog jag en sväng till Berns lilla trädgårdsbistro. Kul stil där man kan sitta i solen med ett glas vin UTAN att måsta beställa mat också. Glaset vin är utöver detta en upplevelse i sig. Franskt lantvin (vitt: chardonnay, rosé: grenache) serveras ur gammeldags saftflaskor direkt ner i vattenglas! Det är bara pastisen, baskern och baguetten som saknas! Viva la France!



