- Hem /
- skribenter /
- Maja Berthas /
Hamilton Russell Chardonnay och kronärtskocka.
Hamilton Russell Chardonnay och kronärtskocka.
Hamilton Russell Chardonnay och kronärtskocka.
Igår åt jag en förträfflig middag på Teatergrillen. En restaurang som alltid håller måttet och erbjuder vällagad och grymt god mat. Jag valde att äta en perfekt kokt kronärtskocka med tryfdelsmör. Rent, klassiskt och hur gott som helst. Det här kan man ju lätt göra hemma dock och har man inte tryffel hemma så går det ju minst lika bra med vanligt välsaltat smör.
Till min lilla kronärtskocka så inmundigades en väl kyld Hamilton Russell Chardonnay från Hemel-en-Aarde i Sydafrika. Ett av Sydafrikas bästa vita viner i min mening. Smaken är mineralisk, lätt rostad och har en varm, gul, frukt. Syran är fräsch och helhetsintrycket blir mycket klassiskt. Går dessutom att lagra om man nu är lagd åt det hållet.
Varunr. 97025
Pris: 249:-
