- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Veckans fredagsrecept som är Enchiladas med gurk och koriandersallad med mitt vintips
Veckans fredagsrecept som är Enchiladas med gurk och koriandersallad med mitt vintips
Veckans fredagsrecept som är Enchiladas med gurk och koriandersallad med mitt vintips
Veckans fredagsrecept som är Enchiladas med gurk och koriandersallad hittar du här.
Till denna rätt så väljer jag ett följsamt rött vin från vinlandet Portugal som jag för övrigt vill slå ett slag för, och då med fördel Portugisiska inhemska druvblends.
Här har man ett land som har en uppsjö av inhemska druvor med karaktär och möjlighet, men då man inte har rönt så stora framgångar internationellt kanske som man hade önskat så ser man en trend i att vinmakarna sneglar mot och har börjat ersätta dessa fantastiska druvor med de mer allmänna merlot, shiraz, cabernet sauvignon osv.
Det vore himla synd om man på sikt skulle tappa bort sin karaktär oc kvalitet som de portugisiska vinerna har.
Vinet som jag valt denna veckan heter Duorum är följsamt och behagligt med karaktär och fyllig frukt. Jag hittar toner som plommon, körsbär, mörka bär med en generös kakao och tobakston. I avslutet kommer det kryddighet och örter som lagerblad. Det uppvisar välintegrerat fat och mjuka tanniner.
SB# 2559, Pris 99:-
Hoppas det ska smaka!

