- Hem /
- skribenter /
- Fredrik Schelin /
Vad dricker vi till ugnsbakad piggvar med skirat smör och pepparrot?
Vad dricker vi till ugnsbakad piggvar med skirat smör och pepparrot?
Vad dricker vi till ugnsbakad piggvar med skirat smör och pepparrot?
Jag har fått en läsarfråga om vinval till en trerätters, se nedan.
Hej Fredrik
Jag ska bjuda på middag och skulle vilja ha lite vinråd
Jag tänkte bjuda på följande:
Hummersoppa med halstrad pilgrimsmussla som förrätt
Ungsbakad piggvar med skirat smör och pepparrot
Creme Brule
Jag har följande tankar, kommentera gärna och kom med eget förslag.
Förrätt Alsac Gewurtstraminer
Varmrätt: Bourgone, en Mearsult från 2004
Efterrätt: Tysk Eiswine
Jag ser fram emot att höra ifrån dig.
See Ya /// Per
Hej Per, spontant så tycker jag att du har valt rätt viner. Men jag skulle vilja ha fler noteringar på vinerna för att veta lite mer exakt hur de passar.
Mina tips utifrån systembolaget skulle vara följande:
Mina tips utifrån systembolaget skulle vara följande:
Till förrätten väljer jag samma vin som jag gjorde även i ett tidigare inlägg, trots tillägget av pilgrimsmusslan.
Hummersoppa som jag förutsätter är gräddbaserad så skulle jag välja ett fruktigt vitt vin som
Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Kammerner Lamm
SB# 90153, Pris: 239:-
Ett torrt fruktdrivet vin med toner av tropisk frukt, päron med örtighet och peppar I avslutet.
Hummersoppa som jag förutsätter är gräddbaserad så skulle jag välja ett fruktigt vitt vin som
Schloss Gobelsburg Grüner Veltliner Kammerner Lamm
SB# 90153, Pris: 239:-
Ett torrt fruktdrivet vin med toner av tropisk frukt, päron med örtighet och peppar I avslutet.
Till huvudrätten tycker jag såklart att en lättare Bourgogne passar utmärkt, men jag vill ändå slå ett slag för en amerikansk Pinot Noir som jag även tror passar utmärkt.
Calera Pinot Noir
SB# 95727, Pris: 199:-
Ett kryddigt vin med inslag av röda bär, kakao, mynta och välintegrerat fat.
Calera Pinot Noir
SB# 95727, Pris: 199:-
Ett kryddigt vin med inslag av röda bär, kakao, mynta och välintegrerat fat.
Desserten som du säkert har inslag av vanilj i så har jag det perfekta vinet, en moscati d asti. Funkar alltid perfekt och det kommer bli en succé. Eiswine kommer också funka men inte lika bra enligt mig det tar jag hellre till en något mindre vaniljig dessert.
Castiôn Moscato d’Asti
SB# 7873, Pris: 85:-
Ett sött porlande vin med inslag av päron, vita florala toner, vanilj, honung samt citrus i eftersmaken.
Lycka till nu och återkom gärna med feedback!
Fredrik
Fredrik


